4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Η ιταλική απάντηση

Η ιταλική απάντηση
Η Ιταλία προσπαθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφάλειας και στην επιστροφή σε μια καθησυχαστική καθημερινότητα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο τα προβλήματα δεν έλειψαν. Στο Μιλάνο αναγκάσθηκε να παρέμβει δυναμικά και οργισμένα ο δήμαρχος Μπέπε Σάλα για να σταματήσει η συρροή πολιτών στην περιοχή Ναβίλι με συνωστισμό έξω από τα καφέ-μπαρ.
Παράλληλα στο Παλέρμο της Σικελίας, στη γνωστή παραλία του Μοντέλο, πολλοί πήγαν για μπάνιο και ηλιοθεραπεία χωρίς να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Και εδώ ο δήμαρχος αποφάσισε να στείλει αστυφύλακες και να απαγορεύσει την πρόσβαση στην πλαζ.
Οι περιοχές με λιγότερα ή και σχεδόν μηδενικά κρούσματα (συχνά στην Κάτω Ιταλία αλλά όχι μόνο) διεκδικούν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Από σήμερα τόσο στην Λιγουρία -με κύρια πόλη την Γένοβα- όσο και στο Άνω Αδίγη -στα σύνορα με την Αυστρία- επαναλειτουργούν κανονικά τα καφέ, εστιατόρια, κουρεία, κομμωτήρια.
Η κυβέρνηση Κόντε, όμως, επιμένει ότι οι περιφέρειες είναι ανάγκη να σεβαστούν την απόφαση, βάσει της οποίας η λιανική πώληση θα πρέπει να μείνει κλειστή τουλάχιστο μέχρι τις 18 του μήνα.
Ενστάσεις προκαλεί συγχρόνως η πρόθεση της κυβέρνησης Κόντε να επιβάλει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Παραδείγματος χάρη στα κομμωτήρια θα μπορεί να μπαίνει και να εξυπηρετείται μόνον ένας πελάτης την φορά. Για τα καφέ κάθε πολίτης θα πρέπει να κινείται ελεύθερα σε ακτίνα τεσσάρων μέτρων. Οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταποκριθούν; Πολλοί εστιάτορες δηλώνουν ανοικτά ότι αν δεν δοθούν άμεσα, σοβαρές κρατικές επιχορηγήσεις, μέσα στον επόμενο μήνα θα αναγκαστούν να κατεβάσουν οριστικά τα ρολά τους. 
Ο ιταλικός Τύπος επιβεβαιώνει ότι πρόκειται να δοθεί «μπόνους» μέχρι 500 ευρώ στις λιγότερο εύπορες οικογένειες για να κάνουν οπωσδήποτε φέτος διακοπές στην Ιταλία. Μετά από σειρά αναβολών μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να εγκριθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο η δέσμη μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών συνολικού ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ.