4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Τα μάτια του εργοδότη στο...σαλόνι σας

Τα μάτια του εργοδότη στο...σαλόνι σας
Μόλις ο φορητός υπολογιστής ξεκινήσει, ανοίγει το πρώτο παράθυρο συνομιλίας. Η επικεφαλής εύχεται καλημέρα και λίγα λεπτά αργότερα ρωτάει για την κατάσταση του έργου. Ακολουθούν πολλές κλήσεις και email μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα, συχνά μόνο με ερωτήσεις.
 
Από τότε που οι υπάλληλοι δεν είναι πλέον στο γραφείο λόγω της κρίσης του κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ ορισμένων ανωτέρων. Δουλεύει στο σπίτι πραγματικά ο εργαζόμενος πάνω στο έργο που πρέπει να υλοποιηθεί ή τακτοποιεί το πλυντήριο πιάτων; Όσο περισσότερο όμως η επικεφαλής προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο μέσω μηνυμάτων, τόσο πιο πιθανό είναι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ότι εκείνη χάνει τον έλεγχο.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες του στρες. Οι εργαζόμενοι είναι πιο ευάλωτοι σε βακτηριακές και ιολογικές ασθένειες. Παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου, και μπορεί να υποφέρουν μακροπρόθεσμα από προβλήματα στο στομάχι ή το καρδιαγγειακό σύστημα.
 
Και όχι μόνο αυτό. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι παρακολουθούνται μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία. Φυσικά, οι διευθυντές δεν μπορούν να εγκαταστήσουν κάμερες στα σπίτια των υπαλλήλων τους αλλά τεχνικά υπάρχουν τρόποι να ελεγχθεί η απόδοση. Για παράδειγμα η κίνηση του ποντικιού, τα χτυπήματα στo πληκτρολόγιο ή σε περίπτωση αδράνειας για πέντε λεπτά να εμφανίζεται μια ρύθμιση που δηλώνει απουσία.
 
Από νομική άποψη υπάρχουν όρια στην επιτήρηση της εργασίας στο σπίτι. Μυστικοί έλεγχοι επιτρέπονται μόνο εάν οι ανώτεροι έχουν «υποψία για πλημμελή συμπεριφορά των υπαλλήλων».
Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες των περιορισμών εξόδου την άνοιξη, πολλοί εργοδότες υποψιάζονταν ότι οι εργαζόμενοι ασχολούνταν περισσότερο με τα ψώνια ή τον κήπο παρά με τη δουλειά. Ο έλεγχος όμως μπορεί να μην έχει μόνο αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα να φαίνεται η απόδοση των υπαλλήλων που εργάζονται περισσότερο και αυτοί με τη σειρά τους να θέλουν να ανταμειφθούν και να ζητήσουν προαγωγή.
 
Ακόμη μπορούν να αποφευχθούν ή να διορθωθούν λάθη. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχει μια ανασφάλεια κυρίως σε νεότερους εργαζόμενους λόγω της απειρίας και όχι λόγω του ελέγχου. Δεν έχουν την γνώμη των συναδέλφων ή των επικεφαλής εξαιτίας της απομόνωσης.
 
Τα μηνύματα των ανωτέρων μπορούν λοιπόν και να βοηθούν. Και όποιος, όταν είναι στο γραφείο μιλάει και για άλλα θέματα, πιο προσωπικά, μπορεί να το κάνει και όταν εργάζεται στο σπίτι κατά τη διάρκεια ενός υπηρεσιακού τηλεφωνήματος. Αν ήταν στο γραφείο θα χρειαζόταν να πλύνει ένα φλιτζάνι για να πιει καφέ. Έτσι λοιπον μπορεί να αδειάσει και το πλυντήριο πιάτων όταν εργάζεται στο σπίτι.